Mengenai Saya

Foto saya
Aku ni biasa2 je, aku seorang Isteri, Ibu kepada 2 org hero & seorang heroin. Masih bekerja sepenuh masa namun menjalankan jualan online secara kecil2lan untuk meringankan beban suami. Saya sentiasa Jujur & Amanah dalam kerja yang dilakukan. ~ "JANGAN TERPEDAYA DENGAN YANG MAHAL ITU ORIGINAL YANG MURAH ITU TIRUAN" ~ ~ "JANGAN TANYA KENAPA SAYA JUAL MURAH, KERANA JAWAPAN SAYA HANYA 1 *BIAR UNTUNG SIKIT JANJI SEMUA DAPAT MERASA* "~ Waktu Urusniaga : ISNIN-JUMAAT (9am-7pm) SABTU-AHAD (tutup utk waktu keluarga, jk berkesempatan akan jawab PM customer ~ so plz to understand ya.. Terima Kasih menjengah pondok alam maya saya ni. Salam ukhwah... E-mail: cadeecasey@gmail.com Whatsapp: 013-3119007

Cari di sini

Khamis, 10 September 2015

Kalendar Cuti Sekolah 2016

Assalamualaikum
Sorry guyssss... hari ni mood malas menjelma.. aku bagi gambar jer sebagai pengganti kata-kata...




S.E.K.I.A.N. T.A.M.A.T  N.O.K.T.A.H

Jumaat, 4 September 2015

Kat mana ada jual Babies Blink murah ?

Jangan risauuuu, ada jer jual kat sini
special untuk 50 yang terawal sahaja !!

Close harga anytime


BABIES BLINK 5 IN 1
RM20 

Postage RM6 sm @ RM10 ss
Whatsapp 013 311 9007

Khamis, 20 Ogos 2015

Aku tak pandai makeup

Assalamualaikum readers & my lovely customers...

Hahahaa... tajuk entri bagai buka pekung di dada kan?... apa nak malu.. aku memang tak pandai makeup pun. Setakat calit2 lipstik, pakai eyeliner & sapu2 blusher merah menyala cam babydoll tu aku tau la...natural beauty la katakan...puiii poyo..

Sesekali teringin jugak nak cecantik tepek2 eyeshadow la..foundation la...mascara la kann. yela nak harapkan orang yang kejernyer bidang teknikal cam aku ni, mana nak make up nya... buat cair kena panas terik matahari jer. 
Kalau keje bahagian pentadbiran ke...personal assistant ke..memang la kena selalu nampak cantik je kan ?

Ok lah, jom la aku belanja tutorial cara2 makeup eyeshadow yang simple guna Urban Decay Naked2 Eyeshadow. Ni pun google je, boleh kot kita yang tak pandai makeup tu belajar sikit2.

Jom layan video kat bawah ni... chauuu chinnn chauuuu...

video

#Promote Cikit : Sesiapa yang tengah mencari juru make-up untuk apa2 majlis pun. Korang boleh cuba freelance makeup cik adik gebu montel ni..cantik make up dia Inshaa Allah harga pun berbaloi. Area KL & Klang Valley.
PM Facebook : Hidayah Razak (https://www.facebook.com/wentgojesmile)
Comey akak dalam pic ni ;-)


Rabu, 19 Ogos 2015

Cartoon Tupper Cabinet 12 Cubes With Hook


*Easy installation
*Cute image, vibrant and colorful
*Odorless and toxic free
*Convenient and portable
*Lightweight and waterproof
*Easy to assemble and dissemble
*Environmental friendly
*Excellent for Cloth and Soft Toy Storage
*Extremely flexible and highly customizable
*Each cube can withstand up to 11kg of weight

Package Content
*39 Big Body Pieces
*12 Cartoon Doors
*40 Black Connectors
*12 Magnets
*2 Hanger

RM205 Only !!
(Incld postage-peninsula)

WhatsApp : 013 311 9007

Cartoon Tupper Cabinet 16 Cubes With Hook



*Easy installation
*Cute image, vibrant and colorful
*Odorless and toxic free
*Convenient and portable
*Lightweight and waterproof
*Easy to assemble and dissemble
*Environmental friendly
*Excellent for Cloth and Soft Toy Storage
*Extremely flexible and highly customizable
*Double cloth hook

Accessories Included:
Panel - 52pcs/54pcs -Kartun
Connector - 51pcs
Door - 16pcs
Clothes Hanging Rail - 2pcs

RM250 Only !!
(price incld postage-peninsula)

whatsapp : 013 311 9007

~Almari / Kabinet pakaian kanak-kanak 16 cubes~

Rabu, 12 Ogos 2015

Urban Decay Naked Illuminated

Illuminated is an illuminating powder with a delicate,alluring shimmer .
The universal champagne shade comes eith an exclusive dusting brush for your glowing pleasure.


RM29.00 only
postage : RM6 (sabah/srwak RM10)

WhatsApp : 013 311 9007

Selasa, 11 Ogos 2015

Naked 3 12 Longlasting Makeup Cover


RM19.00 only
postage : RM6 (sabah/srwak RM10)

WhatsApp : 013 311 9007

Naked Basics Lip Palette 12 Color ( Pink )


RM19.00 only
postage : RM6 (sabah/srwak RM10)

WhatsApp : 013 311 9007

Naked 4 Brush Set 12pcs


There is special design popular in Europe and Asia, American.
Fashion and convenient.
These Accessories are one of the HOTTEST ones of the season.
The ones are very nice and good quality
Hair: Fiber hair
Tube: aluminium
Handle:Wood 

Package include:
1 set makeup brushes for beauty
packed well in retail box

RM39.00 only
postage : RM6 (sabah/srwak RM10)

WhatsApp : 013 311 9007

Selasa, 28 Julai 2015

Bercuti di Agrotek Garden Resort - Part III


Assalamualaikum readers !!
1st skali nak ucap
SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI MAAF ZAHIR & BATIN
Berhabuk sikit entri ni, lama duduk draf..xpost post jer.. xder kesempatan nak sambung citer ada saja halangan...BZ mengalahkan PM.

dah jom kita sambung citer dari part II. Ada lagi sikit balance2 gambar, jab kita cari tepek sini ya.
Disebabkan tsunami kesibukan yang melanda sekarang, so aku X banyak membebel dalam entri ni ya...

Korang bila lapar-lapar tu leh makan kat restoran dalam resort ni...selesa kat tepi sungai jer

View dari dalam restoran..bagi yang menginap ada disediakan breakfast percuma. Agak2 bila korang lapo time lunch ke dinner ke leh makan jugak kat sini...tapi bayooorr la yer..hihi
Kami tak dinner sini, bagi kami yang agak2 budget vacation ni rasanya cam mahal pulak bila tengok rege nyer... kami dinner kat luar jer..dalam sekilo dua keluar dari resort banyak kedai makan sedap2.



Pemandangan sekitar restoran.


Opsss... sorry la kengkawan... ini gambor buffet ramadhan sepatutnya post sebelum lan puasa ari tu... 
sekarang udah raya laa...
xper la nextime korang leh g buka posa kat sini. Maybe tahun depan xjauh beza rege nya ataupun mungkin sama jaa...
=========================
Ok sudah abis sampai sini cerita cinta kami sekeluarga di Agrotek Garden Resort, kami check out lewat sikit dalam pukul 1ptg. 

Apa yang aku leh rumuskan, Agrotek Garden Resort tempat yang terbaik nak bawa family bercuti, nak lari dari kesibukan kota korang leh datang sini..sejuk ja kat sini.
Cuma bagi aku pihak Agrotek perlu upgrate sikit dari segi keperluan dalam bilik seperti sediakan pemanas air dan peti ais kecil. Jika tak dapat sediakan pemanas air dalam setiap bilik, harapnya dapat sediakan 'on request', iaitu mana2 customer yg memerlukan boleh minta semasa check in. Memang customer boleh mintak air panas percuma ja, tapi tak larat weiii nak turun naik tangga hanya nak g amik air panas. Peti Ais pun penting juga bagi memudahkan ibu2 menyusu yang sentiasa membuat stok susu. 
Komen yang membina bagus untuk bisnes kan?

okayyyy... jom kengkawan singgah sini bawak anak2 mandi sungaiiiiii.

Assalamualaikum.
T.A.M.A.T

Isnin, 6 Julai 2015

Bercuti di Agrotek Garden Resort - Part II

Bercuti di Agrotek Garden Resort - Part I

Assalamualaikum, Alhamdulillah hari ni hari ke 19 berpuasa Ramadhan.Cuaca di shah alam kali ni panas sekali.. okay lah kita sambung entri yang lepas ya, lama dah diperam. Bagi yang terlepas leh follow link ni ~Klik Part I~ 

*sila layannn*


Yeaaayy, kita dah sampai Agrotek Garden Resort...
Ni pintu masuknya. Sila pusingkan stering ke kanan..jangan lupa bagi signal ya..kalau korang terus jer aku tak tau pegi mana tu, tapi aku tengok kat hujung tu cam jalan mati jer. 

Bila dah lalu pintu masuk tadi, korang akan lihat view camni. Kita berada kat tempat tinggi ya, resortnya kat bawah. Jom kita ke bawahhh..jaga-jaga brek kreta ya, bawak slow slow tau.

Sampai dah kita kat bawah. Sebelum kita lalu jambatan kecik tu, korang akan perasan ada genset (generators) belah kanan,..ermm bagi aku cam spoil sikit la pemandangan tapi tak per lah..kita abaikan bab tu hokay.
Parking kenderaan ada disediakan, yang nampak banyak kenderaan kat depan tu...ha kat situ semua leh parking ya. Siap park kreta, jom kita daftar check in.

Opss... !!
Sebelum masuk, sila baca arahan ini dulu... hehehehh
dah baca? okay jom check in


Aku book bilik Garden Superior ada aircond & kipas, tingkat atas sebab aku nak tengok keseluruhan view resort. Bagi yang budget ciput tu leh amik bilik yang lebih murah, tapi memandangkan sekarang musim cuti sekolah, so banyak bilik penuh.

Garden Superior (Aircond)
Tarif Bilik : RM175 +6% GST total RM185.50
Sarapan pagi percuma
deposit RM100 (dipulangkan semasa check out)



Laluan ke bilik kami. Sepanjang laluan ni bau durian jer weiii memang menduga betul lah, dah la lama tak makan durian ni. Nampak tak pokok2 belah kiri tu. Ada beberapa batang pokok durian situ, buah durian pun ada yang dah gugur ke tanah tapi dah tak elok dahh, tu yang bau menyengat jerrr..
Tak tau lah kalau ada mak saleh yang anti durian pastu duduk pulak bilik2 sini abis lah muntah hijau kat depan bilik !! Jangan risau, bau2 ni ada bila tiba musim durian saja ya...

Jenuh naik tangga nak ke bilik weiii... Kalau korang bawa Ibu Ayah ke siapa2 yang sakit kaki ataupun kurang upaya better pilih bilik bahagian bawah ya. 


Ini view dari balkoni bilik kami. Kalau nak view cam ni korang mintak bilik no.GS15 okay.
Redup jer mata memandang..nyaman jer rasa.. betul x? ke aku jer feeling feeling sesorang... hahahhaa..

Peace yooo !!
Nampak tak pokok durian gedabak gedabak sana... pokok durian tengah berbuah tu..

Saiz bilik tak la besar & tak da la kecik sangat. Bole lah. Janji selesa kami anak beranak nak tido.

Toilet agak kecik, tapi bole lah... nak mandi & melabor jer pun, bukan nak tido dalam ni kan.. kan? ..kan?
Tak ada heater tau. Air ceeejuukkkk !!

okay jom kita teman anak2 mandi sungai pulak...
Abang Long dengan teman baru dia.. tembam kan yang tengah tu..nak cubit2 pipi dia..

Ada 2 tingkat sungai, yang dalam gambar ni sungai tingkat atas dalam sikit paras airnya. 
Jika ada event apa2 ataupun aktiviti family day akan dibuat di bahagian atas ni.

Ni pulak bahagian bawah, budak2 suka mandi sini sebab cetek. tapi hati-hati juga tau kat bahagian air turun deras tu agak dalam sikit untuk bebudak.


My little Tasneem baru ja sihat lepas demam, so aku decide tak jadi nak rendamkan si bucuk ni. Swimming suit hello kitty yang cute miut tu pun tak jadi pakai (pic di part I)
Senyum melebar, suka dapat cecah kaki tu kena air cejukkkkkk ya bucuk Ibu.

~Okayla nanti2 kita sambung lagi ya, maklumlah kita curi2 masa menaip..keje hakiki masih ada menanti~
Assalamualaikum 

Jumaat, 19 Jun 2015

Bercuti di Agrotek Garden Resort - Part I

Musim cuti sekolah baru-baru ni, kami tak plan nak jenjalan kemana-mana, yelah my mr. sado kan ada partime futher study, hari2 kot kelas nya. anak aku pulak yang si abang long tu asyik tanya "tak da pegi jalan mana-mana ke ibu? " adoiii sedey pulak ati ibu ni...
Okay aku panjangkan bunyi-bunyi anak aku tu ke telinga Ayahnya...
Yesss... green light !! Hujung minggu, minggu terakhir cuti sekolah kami bawak anak-anak g holiday kat Agrotek Garden Resort... aku la yang pilih tempat ni, tak mo g jauh-jauh, bawah 50kilo jer dari shah alam...jejauh nanti penat badan...hheheehh sebenarnya sekarang budget tengah low ni.

Aku apa lagi sepantas kilat mem'booking' bilik kat agrotek garden resort. aku call jer pastu senang bagi nama & no. telefon, tak payah bayar-bayar deposit pun bila nak book bilik. Aku book bilik "Garden Superior" aku pilih bilik yang ada aircond RM175/malam belum termasuk GST 6%.

 so sekarang bermula la kerja2 mem'packing' pakaian anak2. Aku show pakaian anak2 jer... 

Kami check in 2 hari 1 malam jer... tapi kalau bab mem'packing' baju anak2, aku akan extra kan. Biasa la budak2 pakai bukan cermat, asyik nak tukar baju jaa, tumpah susu, makanan la, ter'oo..ork' dalam seluar la...haii macam2.
Okay siap dah susun baju Abang Long, Abang Ngah & little baby Tasneem.
Bawak swimming suit jorang jugak...haaa tengok tu comey kan swimming suit Tasneem..Hello Kitty lagi U.
ko hadoo?

meh layan........

Sambil lipat baju2, aku ditemani buahati pengarang jantung. depa bukan tau seronak nak g holiday pun, aku jer yang terlebih excited.

Sebelum tu aku nak kongsi sikit tips aku lipat baju untuk disusun dalam beg. Cara lipat gulung ni dapat jimatkan ruang dalam beg dan boleh susun pakaian yang banyak dalam ruang yang kecik.

Ini contoh sebelum

lepas tu gulung baju cam ni

Aku pakai beg tarik ala-ala beg sekolah tu, beg tu takda la besar mana (lupa nak amik pic).
Aku susun cam susun batu bata seperti dalam gambar. cer korang buat menjadi tak, pakaian 3 orang anak aku sumbat dalam 1 beg ni jer..setellll

Kami check in lambat sebab belah pagi hingga pukul 3 lebeh camtu kami ada majlis aqiqah kat rumah cousin di denai alam. So dalam kul 5 petang baru kami sampai sana.

Bagus betul la zaman moden ni kan? nak g mana2 pun senang sekarang kan, kita guna GPS jer. Aku touch jer screen ni, type jer lokasi nak pegi tu, terus jer keluar arah jalan cam kat gambar atas tu.

Meh sini aku bagi klu sikit cara nak ke sana, moga dapatlah bantu sikit sebanyak yang mana nak g holiday ke sana nanti.
Kami bergerak dari Shah Alam..
Ini tol Batu 3 Lebuhraya Persekutuan ya, kadar tol RM1.10 bagi kenderaan kelas 1.

Lepas masuk tol batu 3, terus jer hingga lah korang jumpa signboard belah kiri ke Lebuhraya NPE. Mantain kenderaan korang belah kiri.

Follow susur keluar belah kiri. nanti korang naik fly-over, terus jer pastu akan lalu depan taman Dato Harun, nanti nampak jugak belah kiri korang laluan keretapi.

Dalam 3 ke 4 kilo ke depan, korang akan jumpa Tol Pantai Dalam ni. 
Kadar tol RM1.60 bagi kenderaan kelas 1.

Lepas tol Pantai Dalam tadi, akan ada kekeliruan sikit nak ikut arah laluan yang mana, aku xsempat pulak nak snap gambar signboard. Korang bawak slow sikit, pastu ikut arah aku ni, korang akan nampak bangunan yang kat atas tu belah kiri..kalau nak senang, follow jer mana yang ada signboard arah ke kajang/cheras/ampang.

Follow arah ke Ampang belah kiri tu & akan lalu ikut Lebuhraya Cheras-Kajang

Nanti akan jumpa Plaza Tol Batu 9. Kadar Tol RM1.00 bagi kenderaan kelas 1.
Lepas tol sila ke arah kiri.

Sila sengetkan stering kete korang ikut arah ke kiri ya... follow signboard ke arah Pekan Batu 9.
Lepas tu, terus jer...

Okay kita dah sampai pekan.. sila lah teruskan perjalanan ya..sorry lar aku xsempat nak snap gambar, anak2 kacau dah excited nak sampai..korang rajin-rajinkan mata ya tengok belah kiri signboard agrotek garden resort pulak..

~okay la kita sambung cerita esok ya~
SELAMAT BERBUKA PUASA

Khamis, 11 Jun 2015

Hidup ini janganlah terlalu berkira

Assalamualaikum
Alhamdulillah masih diberi nafas lagi hari ini.. Syukur pada Mu Ya Allah, Yang Maha Pengasih & Maha Penyayang.

Kehidupan kita di dunia ini hanya sementara, kita gunakan lah semua nikmat Allah untuk mendapat keredhaan Nya. Allah beri kita rezeki dalam apa jua bentuk.
Rezeki Harta / Kewangan
Rezeki Anak
Rezeki Kasih Sayang
Rezeki Jodoh
Rezeki Ilmu
dan pelbagai lagi rezeki yang kita tak nampak.

Allah tak pernah berkira-kira dengan kita, tapi kita seringkali hidup dalam berkira-kira !!
Mungkin kita tidak berkira-kira dengan Allah, tapi kita berkira dengan rakan2, saudara mara, ibu bapa, adik beradik mahupun sesiapa sahaja yang tiada ikatan dengan kita.
Allah beri kita rezeki2 di atas tadi untuk kita kongsi bersama-sama semua.
Korang biasa tak jumpa atau mengalami sendiri perkara-perkara seperti di bawah :

Orang yang terlalu berkira bila di ajak keluar makan/minum kerana takut dia kena belanja.
Kau yang ajak, kau lah yang belanja (haaa..ni la yang biasa sebenarnya berlaku)

Takut bazir minyak kereta (alaa bukannya nak g makan jauh2 sampai berpuluh kilometer) tak luak banyak pun laahaiii.. bukan hari2 pun

Takut nanti balik opis tak dapat ruang parking (jika niat kita tu ikhlas, Allah pasti akan permudahkan)

Orang berbudi kita berbahasa (asyik si A jer belanja, mereka pulak buat derkkk jer) bukan tak ikhlas, ..ikhlas tapi bagaimana caranya nak ajar mereka ni maksud "setiap gaji @ rezeki yang Allah berikan pada kita, tanpa kita sedar ia adalah milik orang lain juga"

Bila si ABCD bawa sesuatu untuk dikongsi bersama-sama, orang2 itu lah yang pertama terpacak dulu, ambil pulak tu tak ingat orang belakang.

Bila Si E ajak kenduri nak bagi makan free lagi tu itupun masih berkira-kira nak datang ke tak (yelahhh nak gerak pun pakai duit /minyak kan... haa bagus lah pikir camtu, orang yang tak pikir panjang memang gitu, nanti kenduri ko pulak tak ada sapa nak datang - alaa orang camni apa heran orang datang ke tak kan? pastu bagi alasan tak munasah sebab tak dapat datang)

Kedekut nak kongsi ilmu (ni pun perkara biasa, tak nak orang lain lebih kedepan dari dia)

Nak bagi ke tak nak bagi nak bagi ke tak nak bagi (singgit dua tak luak pun gaji apabila kita bersedekah)

Jangan lah kita berkira-kira dalam segala hal. Tapi ada ketikanya kita juga berkira apabila keadaan ketika itu tidak mengizinkan.. jadi tak salah kamu berterus terang agar tiada yang bercakap tepi kain.. 

Kalau kita berkira-kira dalam buat amal kebaikan, takut Allah pula berkira-kira dgn kita : Tak dapat bayangkan sekiranya Allah berkira-kira dengan kita...
Contohnya, Allah tak bagi kita nikmat kesihatan, Allah tak beri kita zuriat, Allah tak beri kesenangan dan ketenangan dan macam2 lagi lah
Segala pelusuk dalam dunia ni milik Allah, kita tiada hak apa2 !!

Sedarlah diri..matangkan diri..pandang ke belakang semula apa yang kamu terlupa, apa yang kamu tertinggal, apa yang kamu abaikan, apa yang kamu tidak herankan. Aku tidak hebat seperti kamu, apa yang aku coretkan ini peringatan untuk diri aku yang sering juga alpa dan leka...
peliharalah aku & keluargaku, Ya Allah...



#terasa ke? Cam kena batang hidung jer...
"Tepuk dada..tanya hati"
Jangan bohong..
Allah Maha Mengetahui

~peace yoo~
Assalam



Selasa, 9 Jun 2015

Twin Stroller untuk dijual murah

Stroller untuk dijual.

Kelebihan stroller ini bukan sahaja untuk anak kembar, anak2 yang tidak sama umur pun boleh guna tau.
Stroller ini kerusi depan belakang, bukan kiri kanan ya..so takda lah mengganggu laluan orang dan kalau g shopping2 tu senang masuk lif tak kacau orang lain...

Kerusi belakang boleh baring, juga sesuai untuk bayi. Kerusi depan duduk sahaja.
Material Body Stroller tahan lama & boleh tahan hingga berat maksima kanak2 menjangkau 11-13kg.
Ni preluv ya...
Brand Goodbaby
Kondisi stroller masih elok seperti baru.
Stroller disimpan secara lipat payung.

cash on delivery dekat seksyen 16 shah alam selangor
nak pos pun bole.

Kedua-dua seat ada awning

Awning boleh tanggal

Seat belakang boleh baring


BERMINAT SILA WHATSAPP
013 3119 007

#harga baru pasaran RM1K ++
#harga pass diskaun maybe dapat dalam RM800-RM950

#harga aku nak let go ni Murah weiii tak dapat kat tempat lain..
BERMINAT SILA WHATSAPP
013 3119 007



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Follow Me

Follow by Email

TQ Readers & Customers

Pelanggan2 ku yg disayangi....


**Penting**
Seperti sedia maklum, pihak kami tidak menerima tempahan produk tanpa bayaran..kami mengamalkan 1st paid 1st serve. Jadi jangan berlengah2 membuat pembayaran setelah kami confirm barang(order anda) still available..
Produk kami sentiasa cepat habis..kami tak mahu pelanggan kami kecewa bila pembayaran dibuat lewat.

terima kasih.

SINGGAH MENYINGGAH