Mengenai Saya

Foto saya
Aku ni biasa2 je, aku seorang Isteri, Ibu kepada 2 org hero & seorang heroin. Masih bekerja sepenuh masa namun menjalankan jualan online secara kecil2lan untuk meringankan beban suami. Saya sentiasa Jujur & Amanah dalam kerja yang dilakukan. ~ "JANGAN TERPEDAYA DENGAN YANG MAHAL ITU ORIGINAL YANG MURAH ITU TIRUAN" ~ ~ "JANGAN TANYA KENAPA SAYA JUAL MURAH, KERANA JAWAPAN SAYA HANYA 1 *BIAR UNTUNG SIKIT JANJI SEMUA DAPAT MERASA* "~ Waktu Urusniaga : ISNIN-JUMAAT (9am-7pm) SABTU-AHAD (tutup utk waktu keluarga, jk berkesempatan akan jawab PM customer ~ so plz to understand ya.. Terima Kasih menjengah pondok alam maya saya ni. Salam ukhwah... E-mail: cadeecasey@gmail.com Whatsapp: 013-3119007

Cari di sini

Jumaat, 29 Mei 2015

Telur Dadar goreng biasa jerr

Assalamualaikum..
Hai kawan telur dadar pun nak cerita ker?

Haahaaa mesti ada geng-geng hati selaput itam yang akan cakap camtu kan?
Aku saja ja uat entri ni, sajaaa nak kongsi cara buat telur dadar goreng, 
Aku tau la korang tu memang teror bab masak2 ni..aku ni masak mana la pandai , main campak2 jer, asal kena tekak aku laki bini anak beranak jadilahh..
Fikir positif..Fikir positif..kot2 kat luar tu ada rakan2 kita yang sememangnya nak goreng telur pun tak tau..mana la tau kan? so entri ni kot2 dapat la bantu sikit2.

Kat bawah ni resepi telur dadar goreng biasa ja... nextime kita upgrate sikit okay... macam2 boleh jadi dengan telur ni..okay lah nextime aku try & error

RESEPI TELUR DADAR GORENG
Bahan2 nya:

2 biji telur ayam
1/4 hirisan bawang (ikut suka nak bawang besar ke kecik ker)
2 biji cili api/merah di hiris halus (taknak cili pun boleh)
Garam secubit sikit
Sedikit minyak untuk menggoreng

Caranya:
Pecahkan telur , satukan semua bahan dalam 1 mangkuk kecuali minyak & kacau dengan garfu hingga sikit kembang.
Panas kan minyak dalam kuali dan masukkan telur tadi untuk digoreng. Sila kawal api agar telur tidak hangus dan terbalik-terbalikkan telur supaya masak sekata. 


Tak sampai 5 minit dah siap. dah jom g makan dengan nasi panas tambah kicap bilal.
sluurrrppppp...



Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Follow Me

Follow by Email

TQ Readers & Customers

Pelanggan2 ku yg disayangi....


**Penting**
Seperti sedia maklum, pihak kami tidak menerima tempahan produk tanpa bayaran..kami mengamalkan 1st paid 1st serve. Jadi jangan berlengah2 membuat pembayaran setelah kami confirm barang(order anda) still available..
Produk kami sentiasa cepat habis..kami tak mahu pelanggan kami kecewa bila pembayaran dibuat lewat.

terima kasih.

SINGGAH MENYINGGAH