Mengenai Saya

Foto saya
Aku ni biasa2 je, aku seorang Isteri, Ibu kepada 2 org hero & seorang heroin. Masih bekerja sepenuh masa namun menjalankan jualan online secara kecil2lan untuk meringankan beban suami. Saya sentiasa Jujur & Amanah dalam kerja yang dilakukan. ~ "JANGAN TERPEDAYA DENGAN YANG MAHAL ITU ORIGINAL YANG MURAH ITU TIRUAN" ~ ~ "JANGAN TANYA KENAPA SAYA JUAL MURAH, KERANA JAWAPAN SAYA HANYA 1 *BIAR UNTUNG SIKIT JANJI SEMUA DAPAT MERASA* "~ Waktu Urusniaga : ISNIN-JUMAAT (9am-7pm) SABTU-AHAD (tutup utk waktu keluarga, jk berkesempatan akan jawab PM customer ~ so plz to understand ya.. Terima Kasih menjengah pondok alam maya saya ni. Salam ukhwah... E-mail: cadeecasey@gmail.com Whatsapp: 013-3119007

Cari di sini

Jumaat, 19 Jun 2015

Bercuti di Agrotek Garden Resort - Part I

Musim cuti sekolah baru-baru ni, kami tak plan nak jenjalan kemana-mana, yelah my mr. sado kan ada partime futher study, hari2 kot kelas nya. anak aku pulak yang si abang long tu asyik tanya "tak da pegi jalan mana-mana ke ibu? " adoiii sedey pulak ati ibu ni...
Okay aku panjangkan bunyi-bunyi anak aku tu ke telinga Ayahnya...
Yesss... green light !! Hujung minggu, minggu terakhir cuti sekolah kami bawak anak-anak g holiday kat Agrotek Garden Resort... aku la yang pilih tempat ni, tak mo g jauh-jauh, bawah 50kilo jer dari shah alam...jejauh nanti penat badan...hheheehh sebenarnya sekarang budget tengah low ni.

Aku apa lagi sepantas kilat mem'booking' bilik kat agrotek garden resort. aku call jer pastu senang bagi nama & no. telefon, tak payah bayar-bayar deposit pun bila nak book bilik. Aku book bilik "Garden Superior" aku pilih bilik yang ada aircond RM175/malam belum termasuk GST 6%.

 so sekarang bermula la kerja2 mem'packing' pakaian anak2. Aku show pakaian anak2 jer... 

Kami check in 2 hari 1 malam jer... tapi kalau bab mem'packing' baju anak2, aku akan extra kan. Biasa la budak2 pakai bukan cermat, asyik nak tukar baju jaa, tumpah susu, makanan la, ter'oo..ork' dalam seluar la...haii macam2.
Okay siap dah susun baju Abang Long, Abang Ngah & little baby Tasneem.
Bawak swimming suit jorang jugak...haaa tengok tu comey kan swimming suit Tasneem..Hello Kitty lagi U.
ko hadoo?

meh layan........

Sambil lipat baju2, aku ditemani buahati pengarang jantung. depa bukan tau seronak nak g holiday pun, aku jer yang terlebih excited.

Sebelum tu aku nak kongsi sikit tips aku lipat baju untuk disusun dalam beg. Cara lipat gulung ni dapat jimatkan ruang dalam beg dan boleh susun pakaian yang banyak dalam ruang yang kecik.

Ini contoh sebelum

lepas tu gulung baju cam ni

Aku pakai beg tarik ala-ala beg sekolah tu, beg tu takda la besar mana (lupa nak amik pic).
Aku susun cam susun batu bata seperti dalam gambar. cer korang buat menjadi tak, pakaian 3 orang anak aku sumbat dalam 1 beg ni jer..setellll

Kami check in lambat sebab belah pagi hingga pukul 3 lebeh camtu kami ada majlis aqiqah kat rumah cousin di denai alam. So dalam kul 5 petang baru kami sampai sana.

Bagus betul la zaman moden ni kan? nak g mana2 pun senang sekarang kan, kita guna GPS jer. Aku touch jer screen ni, type jer lokasi nak pegi tu, terus jer keluar arah jalan cam kat gambar atas tu.

Meh sini aku bagi klu sikit cara nak ke sana, moga dapatlah bantu sikit sebanyak yang mana nak g holiday ke sana nanti.
Kami bergerak dari Shah Alam..
Ini tol Batu 3 Lebuhraya Persekutuan ya, kadar tol RM1.10 bagi kenderaan kelas 1.

Lepas masuk tol batu 3, terus jer hingga lah korang jumpa signboard belah kiri ke Lebuhraya NPE. Mantain kenderaan korang belah kiri.

Follow susur keluar belah kiri. nanti korang naik fly-over, terus jer pastu akan lalu depan taman Dato Harun, nanti nampak jugak belah kiri korang laluan keretapi.

Dalam 3 ke 4 kilo ke depan, korang akan jumpa Tol Pantai Dalam ni. 
Kadar tol RM1.60 bagi kenderaan kelas 1.

Lepas tol Pantai Dalam tadi, akan ada kekeliruan sikit nak ikut arah laluan yang mana, aku xsempat pulak nak snap gambar signboard. Korang bawak slow sikit, pastu ikut arah aku ni, korang akan nampak bangunan yang kat atas tu belah kiri..kalau nak senang, follow jer mana yang ada signboard arah ke kajang/cheras/ampang.

Follow arah ke Ampang belah kiri tu & akan lalu ikut Lebuhraya Cheras-Kajang

Nanti akan jumpa Plaza Tol Batu 9. Kadar Tol RM1.00 bagi kenderaan kelas 1.
Lepas tol sila ke arah kiri.

Sila sengetkan stering kete korang ikut arah ke kiri ya... follow signboard ke arah Pekan Batu 9.
Lepas tu, terus jer...

Okay kita dah sampai pekan.. sila lah teruskan perjalanan ya..sorry lar aku xsempat nak snap gambar, anak2 kacau dah excited nak sampai..korang rajin-rajinkan mata ya tengok belah kiri signboard agrotek garden resort pulak..

~okay la kita sambung cerita esok ya~
SELAMAT BERBUKA PUASA

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Follow Me

Follow by Email

TQ Readers & Customers

Pelanggan2 ku yg disayangi....


**Penting**
Seperti sedia maklum, pihak kami tidak menerima tempahan produk tanpa bayaran..kami mengamalkan 1st paid 1st serve. Jadi jangan berlengah2 membuat pembayaran setelah kami confirm barang(order anda) still available..
Produk kami sentiasa cepat habis..kami tak mahu pelanggan kami kecewa bila pembayaran dibuat lewat.

terima kasih.

SINGGAH MENYINGGAH