Mengenai Saya

Foto saya
Aku ni biasa2 je, aku seorang Isteri, Ibu kepada 2 org hero & seorang heroin. Masih bekerja sepenuh masa namun menjalankan jualan online secara kecil2lan untuk meringankan beban suami. Saya sentiasa Jujur & Amanah dalam kerja yang dilakukan. ~ "JANGAN TERPEDAYA DENGAN YANG MAHAL ITU ORIGINAL YANG MURAH ITU TIRUAN" ~ ~ "JANGAN TANYA KENAPA SAYA JUAL MURAH, KERANA JAWAPAN SAYA HANYA 1 *BIAR UNTUNG SIKIT JANJI SEMUA DAPAT MERASA* "~ Waktu Urusniaga : ISNIN-JUMAAT (9am-7pm) SABTU-AHAD (tutup utk waktu keluarga, jk berkesempatan akan jawab PM customer ~ so plz to understand ya.. Terima Kasih menjengah pondok alam maya saya ni. Salam ukhwah... E-mail: cadeecasey@gmail.com Whatsapp: 013-3119007

Cari di sini

Isnin, 6 Julai 2015

Bercuti di Agrotek Garden Resort - Part II

Bercuti di Agrotek Garden Resort - Part I

Assalamualaikum, Alhamdulillah hari ni hari ke 19 berpuasa Ramadhan.Cuaca di shah alam kali ni panas sekali.. okay lah kita sambung entri yang lepas ya, lama dah diperam. Bagi yang terlepas leh follow link ni ~Klik Part I~ 

*sila layannn*


Yeaaayy, kita dah sampai Agrotek Garden Resort...
Ni pintu masuknya. Sila pusingkan stering ke kanan..jangan lupa bagi signal ya..kalau korang terus jer aku tak tau pegi mana tu, tapi aku tengok kat hujung tu cam jalan mati jer. 

Bila dah lalu pintu masuk tadi, korang akan lihat view camni. Kita berada kat tempat tinggi ya, resortnya kat bawah. Jom kita ke bawahhh..jaga-jaga brek kreta ya, bawak slow slow tau.

Sampai dah kita kat bawah. Sebelum kita lalu jambatan kecik tu, korang akan perasan ada genset (generators) belah kanan,..ermm bagi aku cam spoil sikit la pemandangan tapi tak per lah..kita abaikan bab tu hokay.
Parking kenderaan ada disediakan, yang nampak banyak kenderaan kat depan tu...ha kat situ semua leh parking ya. Siap park kreta, jom kita daftar check in.

Opss... !!
Sebelum masuk, sila baca arahan ini dulu... hehehehh
dah baca? okay jom check in


Aku book bilik Garden Superior ada aircond & kipas, tingkat atas sebab aku nak tengok keseluruhan view resort. Bagi yang budget ciput tu leh amik bilik yang lebih murah, tapi memandangkan sekarang musim cuti sekolah, so banyak bilik penuh.

Garden Superior (Aircond)
Tarif Bilik : RM175 +6% GST total RM185.50
Sarapan pagi percuma
deposit RM100 (dipulangkan semasa check out)



Laluan ke bilik kami. Sepanjang laluan ni bau durian jer weiii memang menduga betul lah, dah la lama tak makan durian ni. Nampak tak pokok2 belah kiri tu. Ada beberapa batang pokok durian situ, buah durian pun ada yang dah gugur ke tanah tapi dah tak elok dahh, tu yang bau menyengat jerrr..
Tak tau lah kalau ada mak saleh yang anti durian pastu duduk pulak bilik2 sini abis lah muntah hijau kat depan bilik !! Jangan risau, bau2 ni ada bila tiba musim durian saja ya...

Jenuh naik tangga nak ke bilik weiii... Kalau korang bawa Ibu Ayah ke siapa2 yang sakit kaki ataupun kurang upaya better pilih bilik bahagian bawah ya. 


Ini view dari balkoni bilik kami. Kalau nak view cam ni korang mintak bilik no.GS15 okay.
Redup jer mata memandang..nyaman jer rasa.. betul x? ke aku jer feeling feeling sesorang... hahahhaa..

Peace yooo !!
Nampak tak pokok durian gedabak gedabak sana... pokok durian tengah berbuah tu..

Saiz bilik tak la besar & tak da la kecik sangat. Bole lah. Janji selesa kami anak beranak nak tido.

Toilet agak kecik, tapi bole lah... nak mandi & melabor jer pun, bukan nak tido dalam ni kan.. kan? ..kan?
Tak ada heater tau. Air ceeejuukkkk !!

okay jom kita teman anak2 mandi sungai pulak...
Abang Long dengan teman baru dia.. tembam kan yang tengah tu..nak cubit2 pipi dia..

Ada 2 tingkat sungai, yang dalam gambar ni sungai tingkat atas dalam sikit paras airnya. 
Jika ada event apa2 ataupun aktiviti family day akan dibuat di bahagian atas ni.

Ni pulak bahagian bawah, budak2 suka mandi sini sebab cetek. tapi hati-hati juga tau kat bahagian air turun deras tu agak dalam sikit untuk bebudak.


My little Tasneem baru ja sihat lepas demam, so aku decide tak jadi nak rendamkan si bucuk ni. Swimming suit hello kitty yang cute miut tu pun tak jadi pakai (pic di part I)
Senyum melebar, suka dapat cecah kaki tu kena air cejukkkkkk ya bucuk Ibu.

~Okayla nanti2 kita sambung lagi ya, maklumlah kita curi2 masa menaip..keje hakiki masih ada menanti~
Assalamualaikum 

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Follow Me

Follow by Email

TQ Readers & Customers

Pelanggan2 ku yg disayangi....


**Penting**
Seperti sedia maklum, pihak kami tidak menerima tempahan produk tanpa bayaran..kami mengamalkan 1st paid 1st serve. Jadi jangan berlengah2 membuat pembayaran setelah kami confirm barang(order anda) still available..
Produk kami sentiasa cepat habis..kami tak mahu pelanggan kami kecewa bila pembayaran dibuat lewat.

terima kasih.

SINGGAH MENYINGGAH